• Elbert en Syneke

Van Copacabana naar Villazon

Wij steken Bolivia door van Copacabana, naar La Paz en via Oruro naar Uyuni, Tupiza, naar Villazon bij de grens met Argentinië. Het is allemaal hoogvlakte hier, met hoogten tussen de 3500 en 4000 m of iets meer.

Na Peru zijn we wel gewend aan de hoogte, maar het blijft toch pittig fietsen hier. Het landschap is ruig en verlaten hier en de weinige dorpjes laten de armoede waarin deze mensen leven goed zien. Het zijn dorpjes met een bijzonder sfeer die regelmatig doen denken aan de nederzettingen uit het wilde westen van Amerika zoals de filmindustrie ons voorschotelt in Western films.

Het is zelfs moeilijk van tijd tot tijd om aan een fatsoenlijke maaltijd te komen. Niet dat we honger lijden, maar culinair is het zeker niet hier. Het weer zit niet mee; veel wind, kou en regen. Maar alles went en onze Santos trekt zich van dit alles niets aan. Tot we op het traject Uyuni-Turpiza komen. De weg is hier niet meer dan een karrespoor en volgt de (steile) hoogtelijnen. Het regent en de weg wordt zo een modderpoel dat het achterwiel geen grip meer heeft en we moeten lopen. Tja, avontuur bestaat nog :-)

image3

Een deel van de hoogvlakte is woestijnachtig met hier en daar heuse zandduinen waar het goed kamperen is. De zandduinen worden afgewisseld met de quinoa velden.

Het zoutmeer van Uyuni is indrukwekkend; een zoutvlakte van 12000 km2 met zoutlagen van soms meer dan 10 m dik. Er worden gebouwen en meubels gemaakt van zoutblokken.

Uiteindelijk nemen we in stijl afscheid van Bolivia bij de grensplaats Villazon. Het is 3 uur in de middag en een inktzwarte lucht haalt ons van achter in en stort ons in een van de zwaarste hoosbuien die we tot nu toe meegemaakt hebben. Binnen minuten staat de omgeving onder water en zijn wij tot op het bot nat en verkleumd.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!