• Elbert en Syneke

Vanaf de evenaar naar het zuiden

Na een lange vlucht vanuit Australië zijn we in Quito, Ecuador aangekomen. Hier gaat ons Zuid-Amerika avontuur beginnen; onze Andes trail door Ecuador, Peru, Bolivia en Argentië, met als doel te eindigen in het stadje Ushuaia in Vuurland.

We starten letterlijk op de evenaar, om vervolgens eerst naar het oosten, naar het tropisch regenwoud te gaan. Het begint al goed. De eerste dagen is de wind uit het oosten zo sterk dat we letterlijk van de weg geblazen worden. Gedwongen nemen we ons intrek in een hostel totdat de wind is afgenomen.

image7

Na de evenaar nemen we de route Quito, Puna, Tena, (het regenwoud) dan omhoog naar Cuenca, en dan naar het zuiden naar Loja. Als Nederlander denk je dat je weet wat regen is, maar onze regen is niets vergeleken met de tropische buien. Wel spannend om ook eens mee te maken. Het regent veel in het regenwoud maar duurt meestal niet te lang.
Het fietsen is zwaar hier. We zitten aan de voet van de Andes Rug en fietsen er parallel aan. Het gaat constant op en af. Zo kom je maar nauwelijks in je klimmetje; zelfs met een Santos niet. De klim naar Cuenca is monumentaal. Zelden zo een mooie en lange klim gemaakt. Het is opvallend hoe ver het groen blijft in dit deel van de Andes. Er is volop groen en bewoning en landbouw tot tenminste 4000 m hoogte. De klimmen zijn zwaar en lang, maar de uitzichten die je boven gekomen krijgt compenseren de inspanningen ruimschoots. Opvallend is ook hoe goed de fiets bestuurbaar blijft. Soms gaat de snelheid naar onder de 5 km, maar hij blijft goed sturen.

image2

Bij Cuenca aangekomen is het een stuk koeler. Zeg maar fris, waarbij de warmte van de zon moet komen. Van Cuenca zetten we koers naar Loja, en zitten nu op de centrale bergrug, en op hoogte. Niks niet klimmetjes meer zoals in het regenwoud. Nu zijn het klimmen van 1000-1400 m hoogte, en hier kun je wel in je klimritme komen. Je bent hier zomaar en hele dagtocht constant aan het klimmen. Hier blijkt maar weer eens wat een goede keus de fiets is geweest. Alhoewel zwaar, blijven we soepel pedalerend naar boven gaan :-)

Eenmaal in Loja aangekomen, wacht ons nog een stukje klimwerk naar de grens met Peru; 1000m op en 1000m dalen en dat een keer of drie. :-)

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!