• Elbert en Syneke

Van Alice Springs naar Adelaide

Na 3 dagen in een airconditioned caravan doorgebracht te hebben starten we voor het tweede deel van ons Australië avontuur. Het beste blijkt hier voor het laatst bewaard te zijn.

Het landschap wordt gevarieerder in zijn begroeiing - er is bijna geen zand te vinden, er is een constant vegetatie dek, dat steeds fraaier en kleurrijker wordt.
Ook de afstanden tussen bewoning nemen zienderogen toe en soms zijn 3 dagritten aaneengesloten op onszelf, ons eigen water en voedsel aangewezen. Wel zijn er met enig regelmaat een soort van picknick plekken waar het comfortabel kamperen is. Ook wordt het langzamerhand iets koeler wat het fietsen minder vermoeiend maakt. Het dagritme is simpel: 6 uur gaat de wekker, koffie en muesli maken, inpakken en om 8 uur op de fiets tot rond de klok van 17.30, en weer kamp opzetten. Maar het fietsen is geweldig, het landschap boeiend, en het zonnetje is lekker.

image6

Top van een tocht. Nu het eenzamer wordt krijgen we ook meer hulp van passerende auto's, die eerst en vooral water aanbieden. Wat is dan lekker, zo koud flesje water!!
Naarmate we zuidelijker komen wordt het weer koeler en soms zelf met wat regen. En zo rollen we op een dag in de stromende regen Port Augusta binnen en hebben we de doorsteek van de woestijn volbracht. Het is nu zo koud dat ik de laatste kilometer niet eens meer kan schakelen, zo stijf en koud zijn mijn handen. Maar wie maalt daar om als je net de doorsteek noord zuid van Australië voltooid hebt?! Het gevoel is dat van een onbeschrijfelijke triomf, een geweldig avontuur, een fantastische ervaring. Zeker, we moeten nog 3 dagen trappen voor we in Adelaide zijn, het uiteindelijk doel van deze tocht, maar de woestijn is doorkruisd. Ook dringt het verlangen zich op dit nog een keer te doen, maar dan van oost naar west. Of dat met een tandem kan zonder support is maar de vraag, maar dat zoeken we uit.

image3

Na Port Augusta zijn we de Flanders Range overgestoken in plaats van langs het water te rijden. Daardoor kwamen we ineens in een agrarisch landschap terecht van glooiende heuvels, uitgestrekte akkers en dorpjes die je aan 1950 doen denken. Na 3 dagen door dit landschap rolden we Adelaide in, en hebben we het voorwiel van onze fiets in de oceaan ter plekke gestoken.

 

 Contact
Schillingweg 41
2153 PL Nieuw-Vennep
+31 (0) 252 426 123
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.santosbikes.com
 
           


Vind een dealer
Vind een dealer bij jou in de
buurt en test je favoriete fiets.
 
Stel je fiets samen
Stel je fiets samen en bouw
'm op zoals jij dat wilt.
Eenvoudig.


Aanmelden Nieuwsbrief
Als eerste op de hoogte van Santos nieuws.

Bedankt voor je aanmelding!