Ijsland - No bridge over troubled water


Als je door het binnenland van IJsland trekt, dan kan je er op rekenen dat je natte voeten krijgt. Bruggen zijn namelijk voor mietjes. Schoenen uit, broekspijpen omhoog, Teva’s aan en gaan!

Dag-03-P7090284Wanneer je de stippellijntjes op de kaart volgt, dan ben je aan de grillen van de natuur overgeleverd, want dat zijn, op wandelpaden na, de moeilijkst begaanbare paden van het land. Rivieren en beekjes ontstaan en verdwijnen afhankelijk van het seizoen en de hoeveelheid sneeuw en regen. Alleen de permanente doorwaadplaatsen staan op de kaart aangegeven, maar het is niet gegarandeerd dat je er altijd doorheen kan. In de lente worden vaak hele gebieden afgesloten als de sneeuw in de bergen begint te smelten.

We hadden helaas de natste zomer sinds 1965 getroffen, maar gelukkig was in Juli het meeste smeltwater wel weg en waren de rivieren niet te diep.

Bij de meeste oversteken bonden we onze schoenen bovenop de bagagedrager, rolden onze broekspijpen omhoog, trokken onze Teva sandalen aan en hielden de tanden op elkaar. Stapje voor stapje waadden we door het ijskoude smeltwater dat in vele stromen van de gletsjers af kwam. Soms verkende ik de bodem eerst lopend, zonder fiets, om de diepte te checken en eventuele rotsblokken op te sporen.

Dag-05-P7110442Het water komt in IJsland zowel van onder als van boven. Neem dus 100% waterdichte fietstassen en geen nylon of canvas tassen met losse regenhoezen. Die houden misschien wel wat buitjes tegen, maar zijn absoluut niet geschikt om rivieren mee te doorwaden. We liepen geregeld tot over onze assen door het water en de fietsen gingen soms bijna op de tassen drijven.

Oké, daar gaat ‘ie dan… stapje voor stapje… tegen de stroom in leunend… K K K K O U D !!


Wat was ik blij dat ik een Santos met Rohloff en tandriem heb! Jeroen rijdt nog met een oldschool ketting op zijn Travelmaster en die moest regelmatig gesmeerd worden. De volgende keer ga je maar mooi met een tandriemfiets, Jeroen! Dan kunnen we die smerige ‘Boeshield’ kettingolie thuislaten. Scheelt weer gewicht en gedoe!

Lees meer over deze trip op de website van Sint Christophorus.

 

 


Meer mijn Santos en Ik rijders

Gomery en Simone

Gomery en Simone

We zijn inmiddels geëmigreerd naar Curaçao. Uiteraard zijn onze Santos fietsen meegekomen! We waren blij verrast toen we in een prachtige fietsenwinkel -Dasia- een Santos zagen schitteren in de winkel. We gaan hier geweldig genieten en de blits maken met de fietsen.

Hartelijke groeten,
Gomery en Simone  

Lees verder

Arjan J. Hodes

Arjan J. Hodes

Hij gaat fantastisch met de beltaandrijving!

Bijgaand een mooie foto van afgelopen zondag op de Utrechtse Heuvelrug! 

Met vriendelijke groet,
Arjan J. Hodes

Lees verder

Marcel en Etienne in Boedapest

Marcel en Etienne in Boedapest

Twee Santos fietsen aan de Donau bij het parlement in Boedapest, tijdens onze fietsreis van de Zwarte Zee naar de Noordzee of van Constanta in Roemenië naar Oostende, 3000 km in juni 2015.
 
Groeten van Marcel Fieremans en Etienne Bundervoet.

Lees verder

Marjo Schilder

Marjo Schilder

Het is me gelukt! M'n eerste solo fietsreis naar Santiago is voltooid. 
Super fiets. 

Hartelijke groet,
Marjo Schilder

Lees verder


Contact

    Schillingweg 41
   2153 PL Nieuw-Vennep
   +31 (0) 252 426 123
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   www.santosbikes.com

Santos op Twitter   Santos op Facebook   Santos op Instagram   Santos op Youtube


Vind een dealer

dealer icoon mapVind een dealer bij jou in de buurt en test je favoriete fiets.

Stel je fiets samen en bouw 'm op zoals jij dat wilt. Eenvoudig.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.