Follow the sun

Het mooie van de Rocky's is zijn weidsheid. Als fietser is dat soms wat benauwend, want wanneer komt er een keer een eind aan?

Nou, voorlopig dus niet. En dit is nog maar de eerste week. Die eindeloosheid is wennen. Eigenlijk hoef ik niet meer te doen dan mijn voorwiel te volgen, maar als een mindset is dat nog best lastig. Want hoe ban je gedachten uit als "hoe ver nog" of "hoe lang moet ik nog klimmen"? Maar mijn lichaam heeft er minder moeite mee. Die kan het wel aan.

Als ik aan het eind van de middag bij een verlaten kampeerplek, inclusief een picknicktafel kom, lijkt me dat een mooie gelegenheid om mijn tentje op te zetten en mijn potje te koken. Voordat ik me installeer open ik een al 2 dagen meezeulend blikje Wiener worstjes. De helft eet ik op en de andere helft bewaar ik voor door het eten. Terwijl ik mijn tentje opzet zie ik hem uit mijn ooghoeken aankomen. Wow, dit is geen zwarte, die ik inmiddels wel al wat gewend ben maar een grote bruine. Geen grizzly maar toch. Hij loopt duidelijk zijn neus achterna en heeft het op mijn worstjes gemunt. Mij ziet hij pas als hij zo'n 10 meter verwijderd is. Dan kijken we elkaar aan, hij denkend aan de worstjes en ik die ze niet af wil staan. Wat ga ik nu eerst pakken, mijn iPhone of pepperspray. Ik kies voor het eerste en maak één foto en doe dan wat er in de boekjes staat, oogcontact verbreken en langzaam achteruit.

canada beer

Berend had kennelijk ook geen zin in de confrontatie en besluit weg te lopen. Daar maak ik nog één foto van en dan is het voorbij. Snel eet ik mijn worstjes op en bij het koken blijf ik goed om me heen kijken. Maar hij komt niet meer terug. Toch slaap ik die nacht minder goed want behalve dat ik me in mijn slaapzak meer een opgerolde taco en dus berenlekkernij voel, herinner ik me ineens ook dat onder in mijn fietstas nog een haverkoek voor ontbijt en een banaan zitten. Maar die blijken achteraf kennelijk minder interessant dan de echte Wiener.

Eduard in Canada

Inmiddels ben ik al niet ver meer van de grens met de US. Om dit nog een beetje uit te stellen rijd ik nog een stukje om. Heerlijk om daar de tijd voor te hebben.
Eenzaamheid is nog niet voorgekomen. Bijna overal is er aanspraak. Op gisteren na dan. Daar was de camping eigenlijk voor de Canadezen en werd ik moeizaam gedoogd. Maar meestal zijn er wèl mensen met inspirerende, eigen verhalen. Vanavond weer vroeg de slaapzak in want morgen wacht er weer een nieuwe beren en bergendag.

Eduard Coblijn


Meer mijn Santos en Ik rijders

Peter van Mol

Peter van Mol

Ondertussen gaat het snel met de Santos. Ik heb het randonneurs fietsen ontdekt en heb nu 3 brevetten van 400km en twee van 300km gereden. Buiten een 300km heb ik alle andere brevetten met de santos gereden. Ik zit nu bijna aan 4000km en die fiets is WAANZINNIG!!!!!

Lees verder

Fred

Fred

Beste Santos,

Ik heb zaterdag morgen mijn nieuwe santos 4.29 op mogen halen bij Xycletracx Zwolle en natuurlijk zondag naar Ruinen en de marathon van Ruinen gereden en ik ben zeer tevreden over de fiets de rohloff naaf is helemaal geweldig en de fiets heeft super rij eigenschappen.

Lees verder

Matti Zuiderwijk

Matti Zuiderwijk

"... Na ruim 2700 kilometer woon-werk verkeer in 6 maanden tijd met een gemiddelde snelheid van 26km/uur is het oordeel simpel: Het is de meest fantastische fiets die ik ken.

Lees verder

Onze fietsreis in Georgië

Onze fietsreis in Georgië

Wij zijn op 4 augustus 2014 naar Tbilisi gevlogen met onze Santos Travelmasters. We zijn eerst via Tsalka-Ninotsminda-Akhalsikhe naar Batumi aan de Zwarte Zee gefietst. Vandaar via Senaki naar Zugdidi.

Lees verder


Contact

    Schillingweg 41
   2153 PL Nieuw-Vennep
   +31 (0) 252 426 123
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   www.santosbikes.com

Santos op Twitter   Santos op Facebook   Santos op Instagram   Santos op Youtube


Vind een dealer

dealer icoon mapVind een dealer bij jou in de buurt en test je favoriete fiets.

Stel je fiets samen en bouw 'm op zoals jij dat wilt. Eenvoudig.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.