Column Trapper

Elke maand een nieuwe, leuke en inspirerende column van Trapper!

Lees de laatste column

De fietsen van onze rijders

Wil je meer weten over de fietsen van onze bloggers?

Kijk op onze productpagina's

Reis- en fietsfotografie

Gepost in Fietsjunks.

Buitensport- en reisfotograaf Ellen van Drunen kwam in 1975 in Rotterdam ter wereld. Al op jonge leeftijd heeft de wereld een onweerstaanbare aantrekkingskracht op haar, die zelfs door lange verblijven in het buitenland niet weggenomen wordt. Sterker nog, de drang om te reizen wordt alleen maar groter! Inmiddels heeft ze al meer dan 50 landen bezocht en het aantal groeit gestaag!

 

ellen6

Het reizen begint met het verzamelen van foto's van verre bestemmingen, die samen een lijst vormen van ooit-te-bezoeken bestemmingen. Het daadwerkelijk zien, ruiken en voelen van kleurrijke berggebieden, inspirerende ontmoetingen en uitgestrekte landschappen zorgen voor een immer prikkelende ervaring. Een ervaring die Ellen graag wil delen en daarom vast legt op de gevoelige plaat.

ellen5

Een eerste fietsvakantie door Schotland geeft het ervaren van 'reizen' nog meer diepgang en sinds die tijd wordt elke bestemming een avontuurlijke fietservaring, die heel soms afgewisseld wordt door de rugzak of de kano. Haar 'Santos' fiets met riemaandrijving blijft echter haar grootste liefde.

ellen2

Haar fiets- en reisbeelden blijven niet ongemerkt voor het grote publiek. In 2008 start Ellen als freelance fotograaf en inmiddels is zij een van de vaste reisjournalisten van Bike&trekking Magazine en levert ze regelmatig werk voor Outdoor Magazine, Op Pad en Op Pad Biking.

ellen4

Ellen is een bezig baasje en altijd op zoek naar verbetering en uitdaging. In 2010 start ze dan ook met het geven van lezingen over haar fietsreizen; in de RAI in Amsterdam inspireert ze tientallen mensen met een sprankelende lezing over India. Een lezing over haar drie maanden durende fietsreis door Kyrgyzstan, Tajikistan en China is inmiddels in de maak. Ook is ze altijd bezig met het maken van nog mooiere en nog meer indringende foto's en zal zijn in september 2010 dan ook starten met de vakopleiding fotografie, waar een specialisatie als reisfotograaf nog meer aandacht zal krijgen.

Wil je meer weten over het werk van Ellen, de website www.ellenvandrunen.com toont een klein deel van haar werk en houdt je op de hoogte van nieuwe activiteiten en lezingen. Laat je verrassen door beelden die je het gevoel geven zelf op reis te zijn, laat je zelf opnemen door kleurrijke en overweldigende landschappen en laat je vooral inspireren!

ellen3

 

Volg ons

 

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.