• Marco & Lisette

De Santos-Marco-Lisette wereldfiets

Een fiets geschikt maken voor een fietsavontuur gaat in een paar stappen. Voor velen begint dat bij de aanschaf. Fietsenwinkels bezoeken, vergelijkingen maken, voors- en tegens afwegen. Toen Robbert zijn nieuwe Santos Travelmaster 3+ liet zien, wisten we het al heel snel, de stap van het uitzoeken van een fiets slaan we snel over. De 3+ moet het gaan worden.

Twee weken geleden was het zo ver, we konden de bikes ophalen. Spannend, mooi moment.  Maar eerlijk gezegd is het dan niets anders dan een hele mooie fiets. Het zijn nog niet onze fietsen. Daarvoor moet nog wat gebeuren.

201611 TM3 Testrit 003


Testritjes maken en dan de detailafstelling

En wie denkt dat die afstelling heel belangrijk is, gaat voorbij aan het proces van afstellen zelf.  Natuurlijk, je wilt zo goed mogelijk op je nieuwe fiets zitten maar daarnaast wil ik ook alle details van de fiets begrijpen. Remmetjes demonteren en weer monteren om ze zo nauwkeurig mogelijk af te stellen. Heeft Santos natuurlijk allemaal al lang gedaan maar omdat ik de nieuwe remmen van Hope niet ken, moeten ze even uit elkaar en weer in elkaar. Gewoon, als kennismaking. Zodat ik weet dat ik, als ik ergens in Kameroen in de zinderende hitte sta, weet wat ik doe.  Maar ook is het om bij elke montage handeling de fiets beter te leren kennen zodat het mijn fiets wordt.

Stuurtjes wat naar beneden, toch de stuurpen omdraaien.
Bidons monteren, toch maar andere bidons erop.
Beugeltje voor GoPro cameraatje netjes wegwerken.
Tassen afstellen.
Nog een testritje...
Zadel iets naar voren...
Toch weer naar achteren...
Weer een testritje...
En dan het moment...

JA!! Het zijn onze fietsen geworden.

We denderen moeiteloos door de Krimpenerwaard. Zoeven heerlijk over het natte asfalt. Nemen zonder te remmen scherpe bochten door drassig grasland. En springen over de eerste boomwortels.  Ja, de fiets is geen Santos fiets meer maar een Santos-Marco-Lisette-wereldfiets. Santos met een stukje meer. Laat het avontuur maar komen. We zijn klaar voor Kameroen.

201611 TM3 Testrit 005Contact

    Schillingweg 41
   2153 PL Nieuw-Vennep
   +31 (0) 252 426 123
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   www.santosbikes.com

Santos op Twitter   Santos op Facebook   Santos op Instagram   Santos op Youtube


Vind een dealer

dealer icoon mapVind een dealer bij jou in de buurt en test je favoriete fiets.

Stel je fiets samen en bouw 'm op zoals jij dat wilt. Eenvoudig.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.