• Santos Travel Lite

  Travel Lite

  Een superchique alleskunner

 • Santos Travel Lite

  Travel Lite

  Een superchique alleskunner

 • Santos Travel Lite

  Travel Lite

  Een superchique alleskunner

 

Met de Travel Lite ga je veel fietsen. Dat kan niet anders. Voor je het weet rijd je via de supermarkt, langs je werk, dwars door de Alpen, naar het warme, prachtige Toscane... én door naar Istanbul, Teheran en Nepal. Als je er eenmaal op zit wil je er namelijk niet meer vanaf. Echt niet. Oke, misschien hóóguit voor een heerlijk bord echte Italiaanse pasta of een klein fijn hotelletje in Bassano del Grappa. Hooguit.

Enthousiasme en ervaring waren het recept. Van ons en vooral van onze rijders. We brachten onze expertise in en filterden uit alle ingrediënten de essentie. De basis voor een oersterke, strakke, lichte en snelle trekkingfiets die je overal brengt. En waar je áltijd op wilt stappen.
OpPad winnaarEen mooi frame met afgewerkte, gladde lasnaden. Geen overbodige nokjes. Wél ruimte voor brede banden met veel bandvrijheid. Met cleane, gebruiksvriendelijke FIRMtech remmen, zonder poetsen. Veel kilometers, minimaal onderhoud, dat was het streven.

Deze favoriet is je pakezel op vakantie, je betrouwbare metgezel tijdens de ritjes woon-werk en dient daarbuiten als handige boodschappenbuddy. Tijd om te vertrekken dus!

Oja, mocht je hem komen testen, zeg dan alvast tegen je baas dat je er een dagje aan vast plakt... en nog één...

 

 

 

 


 

 

Kenmerken

Daarom kies je 'm

 

 


 

55kg bagage, met gemak

Betrouwbare pakezel


Frame
De Travel Lite is een volbloed pakezel. Het heren- én damesframe dragen met gemak al je bagage, tot wel 55 kg, verdeeld over vijf tassen. Voor de zware bepakking en het intensieve gebruik heeft de Travel Lite een super stijf frame gekregen. De sterke, triple- butted aluminium buizen en efficiënte geometrie met grote driehoeken leveren naast stijfheid ook ruimte voor véél drinkflessen.


Véél en vér fietsen

Rijeigenschappen
De Travel Lite is ontworpen om véél en vér te fietsen. Hij heeft een comfortabele zit voor zowel rijders die graag diep zitten als de liefhebbers van een wat hoger stuur. Het stijve frame stuurt je strak door de bochten, houdt je stabiel met afdalen en voelt efficiënt bij elke trapbeweging.
 

Bidons herenframefoto

 

 

 

 

Gebouwd voor het zware werk

Sterke wielen die met gemak je zware bepakking dragen. Een Santos alleshouder voor een flinke PET-fles of die lekkere fles wijn aan het eind van je fietsdag. De Travel Lite is je betrouwbare pakezel.
 

 • Handgemaakte Santos vakantiewielen

  Sterke wielen

  We bouwen super sterke wielen, héél sterk. Santos wielen kunnen tegen een stootje. Dat is handig als je met volle bepakking over een onverharde weg stuitert of over die mooie slingerende asfaltweg naar beneden suist. Hoe we dat doen?

  Lees verder

 • Santos alleshouder

  One size fits all

  Van bidon tot 2 liter PET-fles. De naam zegt het al; je kunt alles meenemen in de Santos alleshouder. Duizenden Santos rijders nemen hem inmiddels de wijde wereld in.

 

 

 

 

Clean en dedicated

Super chique alleskunner


Frame details
Het oog wil ook wat, natuurlijk. Naast zijn functie is dát waar de Travel Lite in uitblinkt. Het frame is mooi afgewerkt, clean en dedicated. Geen overbodige nokjes, wel glad afgewerkte lasnaden, een semi-geïntegreerd balhoofdstel en minimalistische Firmtech remnokken.

Het frame is ontworpen voor één type rem en transmissie. Dat betekent dat kabels en nokjes op elkaar zijn afgestemd en vorm en functie zonder consessies, tot in de puntjes zijn uitgewerkt.
 

 


 

'Low-maintenance' componenten

Zorgeloos fietsen,
weinig onderhoud


Rohloff naaf, Pinion versnellingsbak en FIRMtech remmen
De Travel Lite is uitgerust met de meest duurzame en onderhoudsarme componenten, zodat je zorgeloos véél kilometers kunt fietsen. De betrouwbare en gebruiksvriendelijke interne versnellingen van Rohloff en Pinion met Gates tandriem en hufter-proof Magura FIRMtech remmen zorgen daarvoor. Het maakt de Travel Lite een ‘low maintenance’ reispartner en duurzame forenzenfiets.

 

 

 

Rohloff naaf

Rohloff naaf

Onverwoestbare versnellingsbak

14 versnellingen in een dichte naaf, waarmee je kunt schakelen vanuit stilstand. De naaf is bewezen betrouwbaar, voor véél fietsen met zo min mogelijk onderhoud.

Lees verder

Pinion

Pinion

Groot bereik

18 versnellingen in een dichte bak bij het bracket. De Pinion versnellingsbak heeft een groot bereik met kleine stapjes tussen de versnellingen, die weinig zorg nodig hebben.

Riemaandrijving

Riemaandrijving

Duurzame aandrijving

Santos was de eerste met riemaandrijving. We hebben dus een hoop ervaring. Met de juiste riem en tandwielen heb je een super duurzame aandrijving. Santos kiest voor het beste.

Lees verder

FIRMtech remmen

FIRMtech remmen

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk

Op de Travel Lite monteren we de betrouwbare Firmtech remmen van Magura. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Remblokken vervangen is een fluitje van een cent.

Lees verder

 

 

 

 • Mooi afgewerkt, clean

 

Hydraulische FIRMtech remmen

Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk


Remmen
Op de Travel Lite zitten hydraulische FIRMtech remmen van Magura. Deze zijn robuust, duurzaam en, de naam zegt het al, ‘firm’ ofwel krachtig. Ze remmen stevig en zijn met veel gevoel en weinig kracht te doseren. Ook rijders met kleine handen en niet veel kracht in de vingers kunnen de Travel Lite met slechts 1 of 2 vingers tot stilstand brengen. Ook in nat weer.

De Firmtech-versie onderscheidt zich van de standaard Magura-rem door de bevestiging aan het frame. Ze zijn zowel voor als achter aan de áchterkant van de vorkpoten vastgelast. Zo krijg je een oplopende rem die zichzelf steeds strakker vastklemt als er echt hard geremd moet worden.

De remcilinders zijn met een scharnier direct op het frame gelast en kunnen niet afgesteld worden. Dit is in de praktijk erg fijn, want zo kan je er ook niets aan verprutsen. Ideaal voor fietsers met twee linker handen. Met een stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf of de rem agressief bijt of juist een vriendelijke lange slag toelaat. Remblokken vernieuwen is een fluitje van een cent; je draait de rem open, trekt de versleten blokjes eruit, klikt de nieuwe erin en draait de rem weer dicht. Zonder gereedschap binnen vijf minuten klaar.

 


 

SON verlichtingsset

Altijd verlichtSON naafdynamo en verlichting

Kies je voor SON verlichting, dan krijg je een mooie koplamp met een brede, heldere lichtbundel, die zo kenmerkend is voor SON koplampen. We monteren hem op een Santos lamphouder, want dan schijnt hij mooi over je band en blijft hij netjes rechtop staan.

De SON lampen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren, net als de bijbehorende naafdynamo en achterlamp.

 

 


 

santos banden

Verschillende banden en dragers mogelijk

Multi-inzetbaar


Banden
Voor een zo breed mogelijke inzetbaarheid kan de Travel Lite meerdere soorten banden aan. De ruimte binnen de spatborden is ruimschoots voldoende voor 55 mm dikke banden. Zonder spatborden kunnen er zelfs 60 mm banden op.
Waarom? Een dikke band heeft minder luchtdruk nodig en rijdt daardoor comfortabeler. Daarnaast levert het op ruwere ondergrond een lagere rolweerstand op. Voor wie voornamelijk over verharde wegen rijdt, is 40mm een goede optie.
Kies vooral wat je zelf fijn vindt.

Bagagedragers
Je kunt kiezen uit verschillende soorten voor- en achterdragers. Van de lichtgewicht Tubus Vega tot onze eigen heavy-duty TravelRack XL. Houd je van een cleane retro- look en neem je niet teveel spullen mee? Kies dan voor onze minimalistische LiteRack lowrider aan de achtervork.

 

 

 

 • TravelRack XL

  Heavy duty drager speciaal voor 29ers

  Met de komst van de Santos 29ers kon een extra sterke en stabiele achterdrager niet uitblijven. Santos ontwikkelde de TravelRack XL, een echte heavy duty drager, die past bij deze wereldfietsen van formaat.

  Lees verder

 

 

 

 

 
Santos Travel Lite Travelwaardig

 

Beproefd door wereldfietsers

Bewezen 'Travel' waardig


Dat de Travel Lite een echte wereldfiets is, werd bewezen tijdens een aantal zwáre beproevingen. Zo namen de Fietsjunks hem mee van Noord- naar Zuid-Amerika en testte Sint Christophorus de Travel Lite in IJsland.

 

 

Michiel van den Brink

Michiel van den Brink

Fietsfanaat
Travel Lite

 

"De Range Rover onder de trekkingfietsen!"

 

Bekijk

Fietsjunks

Fietsjunks

Wereldfietsers
Travel Lite

"The Santos Travel Lite is multi-functional; you can take her out for a weekend in the countryside and it's a hell of a friend for long distance cycling."

Bekijk


Santos Stories

Travel Lite Stories

Mooie verhalen van Travel Lite rijders.

 

 


20.000km op een Travel Lite

Onze Fietsjunks, Ellen en Elmar, namen de Travel Lite mee op een reis van twee jaar door Amerika.

"De Travel Lite is een stijlvolle, ijzersterke wereldfiets die alles aan kan; van de ruige bergwegen in de Andes tot het gladde asfalt in Nederland."

- Ellen en Elmar

 

 

 

Eccenter, vaste achterpadden, modulaire kabelgeleiders,
antidoordraai balhoofd, Santos riemopening

Aandacht voor detail


Eccenter
Om de tandriem te kunnen spannen en uit te lijnen is het frame voorzien van een excentrische trapas; een grote draaibare bus waarin de trapas off-center is gemonteerd. Je brengt de riem op spanning door twee bouten onder het bracket los te draaien en de bus iets te verdraaien. De trapas beweegt dan een paar millimeter naar voren.
De uitlijning van de riem corrigeer je door de bus iets naar links of rechts te schuiven, waarbij een halve of een hele millimeter al voldoende is om de tandriem vrij van de opstaande rand aan het tandwiel te laten lopen. Ook minder technisch onderlegde mensen kunnen vlot leren dit foutloos te doen. Je hebt slechts een 6mm inbussleutel nodig.

Vaste achterpadden
Het achterwiel zit gestoken in vaste, verticale uitvalpadden, waardoor een correcte positie en uitlijning van het achterwiel altijd gegarandeerd is. Bij het wisselen van het achterwiel, bijvoorbeeld met een lekke band, kan iedereen het wiel er weer netjes terug in krijgen. De uitlijning van de tandriem is eenvoudig te controleren door tijdens het fietsen tussen je benen omlaag te kijken.

Wij passen nooit verstelbare achterpadden toe, omdat dit geen perfect recht geplaatst achterwiel garandeert, wat bij een tandriem een absolute vereiste is. Daarnaast kunnen de bouten van verstelbare achterpadden sneller in het frame vast corroderen, terwijl de excentrische trapas hier nauwelijks tot geen last van heeft.

Frame bevestiging
Verder is zo veel mogelijk schroefdraad buiten het frame gehouden. Denk aan de bevestiging van je standaard, de brackethuls en de riemdeling. Draai je een boutje te hard aan, dan hoef je alleen het onderdeeltje te vervangen en is je frame nog heel.
 

 

 
Santos Travel Lite e-bike

 

Flexibele, onderhoudsarme E-bike

E-bike ready


Met de Travel Lite E-bike heb je altijd de wind in de rug. Lekker! Hij biedt ook uitkomst als de één sneller is dan de ander of als je graag iedere dag naar je werk fietst. Iedereen heeft zijn eigen wensen, nu en in de toekomst. Daarom houden we het graag flexibel.

Modulair systeem
Een elektrische Travel Lite is modulair opgebouwd. De accu zit handig bevestigd op het frame of in de bagagedrager en de betrouwbare GoSwiss motor in het achterwiel. Het elektrificeren van je Travel Lite kan daarmee nu óf later nog!

 

 

 


 

Custombuilt

Voor iedereen een unieke fiets

 

Welk frame heb je nodig?

Welk frame heb je nodig?

Jouw wensen bepalen de keuze van het frame. Neem je veel of weinig bagage mee? Fiets je vooral op de weg, liever onverhard of een combinatie van beide? Voor elk doel is een passend frame. En weet je, jouw frame is maar liefst in 29 kleuren beschikbaar!

Uitvoering

Uitvoering

Kies de uitvoering die je wilt en dan bedoelen we het versnellingssysteem. Bij ons kun je kiezen uit een derailleur, naafversnelling (Rohloff) of bracket versnelling (Pinion), met riem- of kettingaandrijving.

Customizen

Customizen

Stuur, zadel, banden, velgen, spatborden, remmen, verlichting, voorvork, pomp, barends, dragers; je mag zelf bedenken óf je ze wilt, welke je wilt en hoe je ze wilt. Én je bepaalt zelf de kleur!

 


 

Santos kleuren

Jouw Santos in je eigen kleur

Onze Rohloff- en Son-naven zijn er in 6 kleuren, net als de Pinion versnellingsbox. Onze frames spuiten we in 30 kleuren en voor de logo's heb je keuze uit meer dan 50 letterkleuren!
 

 


 

Geometrie

Alle maten op een rij

 

Tip: testen zegt meer dan cijfers. Maak hiervoor gerust een afspraak bij één van de Santos (World) Stores.

GeometrieTM26  

Geometrie Travel Lite
Alle maten zijn gegeven in millimeters, tenzij anders aangegeven.

Maat Zitbuis
lengte
Bovenbuis lengte Overstap hoogte Balhoofd hoogte Balhoofd - Dropout
Heren
49 cm 490 580 799 908 602
53 cm 530 590 822 911 602
57 cm 570 600 853 932 622
61 cm 610 610 883 951 642
65 cm 650 620 913 969 662
Dames
45 cm 450 575 650 908 602
49 cm 490 580 656 908 602
53 cm 530 585 668 929 621
57 cm 570 595 678 951 642
61 cm 610 605 713 969 662

* Gemeten met de Schwalbe Marathon Supreme 50 mm band.

 

 


 

Kies je fiets

Een goede fiets past bij je

 

Santos Bikes


Is de Travel Lite geschikt voor jou?

Ben je zeker van je keuze, gebruik dan onze customizer om jouw unieke fiets direct samen te stellen.

Customizer >

Santos Stappenplan


Stappenplan

Doorloop eerst ons stappenplan om zeker te zijn van je keuze óf om je op weg te helpen naar een andere, voor jou ideale, Santos.

Stappenplan >

Santos E-bike


Ook als E-bike

Wil je altijd de wind in de rug? Dat kan! Hij is namelijk ook leverbaar met elektrische ondersteuning van GO SwissDrive.

Ben je nu nog niet toe aan een E-bike, maar wil je deze optie wel open houden voor de toekomst? Geen probleem! Je hoeft je duurzame Santos namelijk niet in te ruilen, want het elektrificeren kan later nog!

Bekijk onze E-bike Serie

 

 


 

Folders

Download ze hier

 
Travel Lite Folder

Travel Lite Folder

Travel Lite Infoblad

Travel Lite Infoblad

 

 


 

Vind een dealer

Onze dealers staan natuurlijk altijd voor je klaar. Kijk op onze dealer pagina voor de adressen.

 

Santos World Stores

Santos World Stores

Meer dan 100m2 meter met alle Santos modellen op voorraad. Rohloff, Pinion en riemaandrijving. Een pasfiets en kleurendisplay staan tot je beschikking.

Santos Stores

Santos Stores

Bijzondere dealers met minstens 12 Santossen uit de Lite Serie, de Travelmaster Serie en de 4.29. Uitgerust met Rohloff / Pinion en riemaandrijving, klaar voor een testrit.

Santos Dealers

Santos Dealers

Santos specialisten met ten minste een of meerdere fietsen met Rohloffnaaf en riemaandrijving. Maak hier een testrit en laat je goed adviseren.

 

 

 
CHILE 20140513 0175

 

Travel Lite Stories

Een bron van inspiratie

 

Bedankt voor de mooie fiets

Bedankt voor de mooie fiets

"Zomaar even een mailtje om te bedanken voor de mooie fiets: regen, sneeuw en mooi weer..... Naar het werk, boodschappen met de hond of een fietsvakantie... Hij doet het altijd, loopt perfect en blijft dat ook doen en het mooiste... Geen ketting smeren en enkel simpel afspuiten!"

Dirk Bekke

Lees meer

Barbara Schmeits

Barbara Schmeits

Op 2 mei 2016 vertrok ik met mijn Santos uit Utrecht om naar Odessa aan de Zwarte Zee te fietsen. Inmiddels heb ik ruim 2000 kilometer afgelegd. Vandaag arriveerde ik in Vinogorod in Oekraïne.

Mijn fiets is geweldig en trotseert alle gaten in de weg. 

Lees meer

Arno & Inge

Arno & Inge

Santos, not only build for life, but build for pleasue! 

1500 km probleemloos naar Land's End in Engeland gefietst, puur genieten met Rohloff naaf en snaar.

Groetjes,
Arno & Inge

Lees meer

Matti Zuiderwijk

Matti Zuiderwijk

"... Na ruim 2700 kilometer woon-werk verkeer in 6 maanden tijd met een gemiddelde snelheid van 26km/uur is het oordeel simpel: Het is de meest fantastische fiets die ik ken.

Lees meer

Gomery en Simone

Gomery en Simone

We zijn inmiddels geëmigreerd naar Curaçao. Uiteraard zijn onze Santos fietsen meegekomen! We waren blij verrast toen we in een prachtige fietsenwinkel -Dasia- een Santos zagen schitteren in de winkel. We gaan hier geweldig genieten en de blits maken met de fietsen.

Hartelijke groeten,
Gomery en Simone  

Lees meer

Koen Frantzen

Koen Frantzen

My new Santos Travel Lite bike fully loaded with roughly 30 kg of photo equipment… Even with all the extra weight, the bike still rides very comfortable and stable, also off the paved roads.. Of course, with all this heavy load, I travel a bit slower than without the load, but I get where I want to be with ease. It sure beats walking and carrying this stuff on my back :)

Santos was kind enough, to let me have a peek at how my bicycle was assembled.
See photo column > 

Koen Frantzen

 

Lees meer

 


Contact

    Schillingweg 41
   2153 PL Nieuw-Vennep
   +31 (0) 252 426 123
   Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
   www.santosbikes.com

Santos op Twitter   Santos op Facebook   Santos op Instagram   Santos op Youtube


Vind een dealer

dealer icoon mapVind een dealer bij jou in de buurt en test je favoriete fiets.

Stel je fiets samen en bouw 'm op zoals jij dat wilt. Eenvoudig.


Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.